1. 4. 2009

Scon 09

Na jednu stranu pár lidí, které vždy ráda uvidím. Na druhou stranu existence důvodu, proč se mi na Scon nechtělo ani vkročit. Udělala jsem kompromis. Jeden den, žádné bezcílné bloudění. Děkuji tímto za možnost působit jako inventář galavečera, neb jinak bych patrně doma umírala nad modelem k diplomové práci.

Budíček v 5:30 není nikdy příjemný, ale nedalo se nic dělat. V 7 jsem už musela sedět v autobuse, kde mi pro zpříjemnění cesty nefungovala sluchátka. Tak jsem alespoň vyzkoušela hudební a bezdrátový rozsah mého nového telefonu (kterýžto se dnes poprvé z blízka seznámil s kachličkami. Au). Milan k mému překvapení ráno vstal a udělal ze mě kurýra.
Úderem jedenácté na mých analogových hodinkách jsem stála v tělocvičně na ohlášené (skoro) generálce. (Vynechávám 10 minut, kdy jsem litovala absence GPS systému v mé kapse při pokusu zorientovat se v prostoru po vystoupení z pražské MHD). Padmé patří můj dík, neb díky její reakci na moji situaci se mi podařilo veškeré přemítání na ono nemilé téma hodit za hlavu. Pak následovala spousta událostí, jejichž pořadí si příliš nepamatuji...
  • zahrála jsem si Go a vyhrála jsem (ovšem jen díky kolemstojícím, kterým připadalo lepší radit mně)
  • zjistila jsem, že má povídka na téma Dokonalá romance se umístila čtvrtá, a převzala jsem cenu pro Albi, jejíž povídka byla před mojí (a možná jí ji i předám)
  • objevila jsem Cartha a ujistila ho, že mu KOTOR vrátím asi za 5 let
  • Landa jsem zasvětila do tajemství map a teleportů. Z naší debaty se zrodila MMS pro Clyda, který se k nám již několik let nehlásí. Nutno dodat, že už asi ani nebude
  • viděla jsem, kterak se Aldy holí, a záviděla mu kapsu plnou čínských slovíček
  • vylepovala jsem s E-wanem plakáty na Soundtracon
  • vnucovala jsem kolemjdoucím conovské placky (jedna úspěšně prodána!)
Přípravy na galavečer byly hektické, herci poctivě zkoušeli, technika se sháněla. Samotná hra dopadla výborně. Líbila se mně i publiku. A pak se všichni zvedli, zmizeli z tělocvičny a ze mě vyprchala veškerá energie, o které tedy netuším, kde se v první řadě vzala (kofein mi přestal v těle cirkulovat už někdy kolem poledne). Symbolicky jsem pomohla s úklidem židlí, rozloučila se se všemi a čekala na Goofa, který mi slíbil na večer azyl. Je příjemný jednou jet na con bez obřího zavazadla, které neobsahuje nic jiného než spacák a karimatku.
Goof se tak nějak dostavil a cestou jsme udělali nájezd na zavřené nákupní centrum. Kam se hrabou lesní fanfilmy! Prázdné tiché prostory okupované jen zombie-uklizečkami. Poněkud surrealistické. Ale martini měli. Vyzvedli jsme Lucku a konečně se dostali do Goofova brlohu, kde se to jen hemží potkany (teda potkanem. A není to brloh). Dostala jsem vlastní pokoj i postel, podcenila jsem svůj inteligentní telefon a tudíž jsem byla vzbuzena o hodinu dřív (resp. o dvě) a ráno u kávy a bábovky poprvé v životě viděla závěrečných 20 kol formule. (tímto Goofovi děkuji za ubytování a následný odvoz na Florenc)

Na Florenci už na mě čekal další človíček - soundtrackofil Fighter, se kterým jsem měla domluvený oběd (mimochodem vy-ni-ka-jí-cí!). Díky souhře okolností se nečekaně pohla k pozitivnímu výsledku jistá věc (pokud US mail dá, bude to do FF), rozebrali jsme připravované přednášky na soundtracon a těch pár hodin uběhlo jak voda. Příchod E-Wana a Kalidora přinesl do hovoru poněkud oficiálnější informace ze zákulisí soundtrackového dění a já se pomalu vytratila pryč. Milan mi ještě věnoval trochu svého času, a tak jsme (vlastně už podruhé) udělali nájezd na nedalekou hernu, kde se i přes veškeré obtíže tvořené caparty s kartičkami a figurkami, podařilo najít dvě židle a stůl. Sice mi trvalo, než jsem si na principy EVE vzpomněla, ale už se zase těším, až se sejde koprconovská sestava (mínus pán v černém) - ať už virtuálně, nebo v reálu.

V pět hodin jsem nasedla do autobusu a vydala se zpět do šedivé reality. Nakonec ty dva dny za to stály. Není potřeba si překopat život kvůli jednomu spálení se. I když je pak zas o něco těžší dát vaši důvěru do rukou někomu dalšímu.

V neděli zemřel Maurice Jarre
End of Line

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Ale já ji chci! Konečně jsem něco vyhrála a ty bys mi ji nedala? :D :D :D