18. 12. 2007

Zlatý kompas

Jen krátce a optimisticky, neboť jsem za něj nemusela vydávat peníze a před ním jsem si konečně pořídila zimní boty se vzorkem na podrážce alá zimní pneumatika.

Asi bych v úvodu vymyslela novou kategorii, a to magnetopunk. Prostředí jako by vypadlo z doby Viktoriánské, ale žádnou páru tu nenajdete, spíš elektřinu indukovanou magnetizmem bych tipovala. Že vás to nezajímá? A máte rádi aspoň zvířátka? Obávám se, že nic jiného v Kompasu nenajdete.
Příběh* se překousnout dá, pokud si každé dvě minuty představíte, že je vám deset. Tedy pokud neznáte Starwars. To pak hrozí, že u dramatického odkrývání rodinných vztahů beznadějně propadnete záchvatu smíchu (a že se to při těch dialozích špatně tlumí).
Na závěr, kdy se už nemůžete dočkat titulků, se hlavní hrdinka rozhodne, že má ještě plno práce. Jenže poté, co vám všechny své úkoly vyjmenuje je jasné, že buď budete v kině trčet do zítřka, nebo jste právě dostali předložený děj dalších filmů ve zkratce. Alexander Desplat konečně vyprodukuje pár monumentálních taktů a může se jít domů.
Pokud bude další díl opět zadarmo, tak si na něj kvůli tomu zajícovi u kormidla vzducholodě zajdu.

A ledního medvěda chci pod stromeček. Nebo raději dva!

(a to jsem vynechala takové věci jako materializaci ad hoc na poslední chvíli nebo 2 věty hraběte Dooku)


*příběhem rozumíme putování skupiny z místa A na místo B prokládané krvavými digitálními řežbami

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Super, podařilo se ti dosáhnout toho, že za necelé tři hodiny půjdu do kina s třesoucími se koleny obavami, jestli to tam vůbec přežiji. :D A já se tak krásně těšila - doufám, že kecáš. ;)

Anonymní řekl(a)...

Prisel jsem, videl jsem, spokojen jsem. 1) Prumyslova revoluce, kolem parni strojem a i stroje na bazi indukce napeti + rozmanita prostredi
2) Hlavni hrdinove nemeli chybu. Kidmanova byla k sezrani, malo Greenove, Craig nemel chybu a Elliottovi od Ghost Ridera snad nemenili nic - od hlasek po kostym :D. Pravda, musite si odmyslet tu malou pritivnou holku v hlavni roli.

Salla řekl(a)...

No ja rikam, bud se clovekovi musi libit doba a vykresleni prostredi, nebo zviratka (Craiga bylo nak moc malo). Ve sve podstate jsem taky vlastne spokojena:D

Anonymní řekl(a)...

No, já to beru tak, že jako komedie to bylo zajímavé, jako dětský film super, jako akční podívaná nic moc (a la Star Wars). A být větší bojovkyní za práva zvířat, za toho (zlýho) medvěda bych jim dala co proto...