10. 2. 2010

Co se nikam nehodí...

... a za nic nestojí

Aneb notně uleželá, okoralá a vyhrabaná "recenze".

Twins Mission (2007)

Na tenhle film bych se dobrovolně nedívala. Ale byla jsem požádána, zda bych neprovedla korekci titulků, a tak jsem ho zhlédla. Dvakrát.
Jacky Wu vám asi nic neříká. Já ho viděla v Tai Chi Masterovi (to je takový dlouhý seriál, ze kterého byl sestříhán dlouhý film, který je krásnou demonstrací tai chi v praxi - postupně se ukáže, že na tai chi prostě žádný jiný styl nemá!). Bohužel se od té doby hrát nenaučil, i když už se pitomě culí jen polovinu času (dle IMDB hraje Assasina #1 v nové Mumii).

Twins Mission je akční parodie (na film). Máme tu starý artefakt, který převáží vagón buddhistických mnichů na výstavu. Máme tu magnáta, co chce koupit staré domy od slečny, jejíž sestřička trpí rakovinou. Máme tu zlý gang skládající se z dvojčat, který pro magnáta hodlá artefakt ukradnout, aby ho mohla dostat slečna pro svoji sestru a podepsat tak smlouvu o prodeji. A pak tu máme skupinu dvojčat z cirkusu, která pro přeživší mnichy z vagónu má tento artefakt získat zpět. Huh, chytáte se ještě? Pro méně náročné jsou připraveny krysy lezoucí z těla ubožáka spáchajícího sebevraždu, policejní tým, co nikdy nic nevyřeší, slečny obalené umělohmotným ovocem, David Copperfield a hroši. Smutné ale je, že scénáristé nějak zapomněli na konec. Všichni se pobijí, artefakt někde po cestě ztratí, holčička pořád umírá. Následují titulky, kde je pár záběrů z natáčení a také to, že se kvůli této volovině několik lidí zranilo, protože čuměli zblízka na vybuchující vlak.

Herci neskutečně přehrávají (to bude tou parodií), většina vtipů není vtipná, ale jedna dobrá akce by se tu našla (nájezd číslo 1 hodných Dvojčat na budovu magnáta). Herci ovládají solidní wire-fu (jak řekl Mistr - i na drátech se to musí umět), ale to je tak všechno. Střih nijak nezaujme a těch pár pěkných dekorací (samé zelenomodré sklo) a exteriérů (úvodní minutový pohled na vlak) rozhodně nevymaže z paměti otřesné digitální triky.
Beware travellers, hic sun digital twin snakes!

Žádné komentáře: