13. 4. 2010

Příběh

Jeden nedávný příběh osudu ze severu naší Republiky, který se opravdu stal. Neprožívat ho virtuálně společně s hlavní aktérkou, neuvěřím.

Začíná obyčejnou koupí králíka. Králík se stane ihned miláčkem rodiny, hlavně malého syna oné paní. Kluk ale začne vykazovat známky alergie. Léčba není účinná, králík musí z domu. Paní je jedna z těch zodpovědnějších a týdny pátrá po nové rodině, každého zájemce, který se jí jen trochu nezdá, odmítne. Několikrát své rozhodnutí mění, ale nakonec s těžkým srdcem králíčka dávají kolegyni jejího manžela, aby věděli, jak se mu daří.

Uplyne nějaký ten týden a paní naprostou náhodou nachází při cestě městem u popelnic v krabici dalšího králíka. Bere ho samozřejmě domů a začíná pro něj hledat nové bydlení. Králík je poněkud zacuchaný a neudržovaný. Každým dnem, co je králík u nich, sílí její podezření, že jí je na něm něco povědomého. Snaží se kontaktovat majitelku jejich původního králíčka, ale ta nereaguje. Celý příběh končí několika fackami. Byl to on. Teď už ho nedá a raději bude dál hledat alternativy. Synovi se prý prozatím alergie znovu neobjevila.

Žádné komentáře: