18. 3. 2008

Divanovela

"Co je černé, nemusí se nutně jevit jako bílé"

Divadelní spolek Slawjena prostě umí. Doma jsme se shodly, že si pravděpodobně pohlídáme všechny jejich premiéry (není jich za rok tak moc). V komorní sestavě sedmi lidí (mimo jiné Mišurec, Kolářová, Smysl, Ressler + Musialek) předvedli dvě divadelní telenovely (mexickou a českou - jak jinak než z prostředí ordinace) a dokonalou vsuvku v podobě parodické diskuzní debaty.
Vše se neslo v naprosto absurdním duchu - což telenovely docela i vystihuje. Žádnou myšlenku si z představení divák neodnese, zato hodí za hlavu veškerou realitu, která na něj za dveřmi sálu neúprosně čeká.

Hrdinou všeho byl Olda Smysl, kterýžto nenajdouc cheroch svedl monolog (pečlivě každé 'ks' substitujíc za 'ch') při kterém odboural jak publikum, tak sebe. Člověk by nevěřil, kolik slov 'x' potřebuje (a také se zde nachází vysvětlení k xFactorové al xaidě).
Česká Velmi křehká ordinace v ulici vedle růžové pojišťovny byla o fous méně povedená, ale na slimáka se jen tak nezapomíná.

Další představení bude v květnu. Docela přemýšlím, že se na ty dvě hodiny půjdu odreagovat ještě jednou (navíc za cenu jednoho lístku (která je srovnatelná s cenou lístku do kina) dostanou studenti MUNI hned dva). Přidá se někdo?

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Já bych s tebou šla, akorát nejsem studentka muni, ale upol:-). Slyšela jsem, že je to bomba. No a tady v Olomouci to moc nežije... Jestli už někoho nemáš, tak se ozvi na inconnue@seznam.cz