27. 7. 2008

Theory

Mám skvělou práci. Takovou, při které můžu hodinu sedět, vyvíjet činnost a přitom poslouchat Streamingsoundtracks.com. Musím jen doufat, že track, který bych chtěla opravdu hodně slyšet, se nebude krýt s nějakou poradou. Takhle jsem si zadala request na Morriconeho Abolicao (ono jen uzmout Morriconeho je umění) a co myslíte... porada.

Anyway... na stole se mi vrší poznámky k soundtrackům a jedna mi teď nedá spát. Je to možná hloupost, ale přece jen to zkusím.
Následující ukázka je vystřižena ze soundtracku, který jsem už dlouho neslyšela a nijak jsem se mu v minulosti neoddávala. Přesto tahle minuta ve mně secvakla nějaké spínače a připomenula mi něco naprosto jiného. A tak se táži vás, zbloudilé duše, kteréžto nemáte momentálně nic jiného na práci: co vám tohle připomíná? (a není to soutěž na téma - kdo uhodne, z čeho to pochází. Prostě si to poslechněte a bez přemýšlení napište)

3 komentáře:

Sid řekl(a)...

vykoupení, zlomení zaklínadla(přírodní povahy, že by drudi?), horkosladka chvile louceni :) (a ja vim z ceho to je - na WMP to sice bylo vykrizkovane, ale pro AIMP to neni zda se prekazka :P *sniff, sniff* Vratte mi zpatky mou chvili prekvapeni! :P :D )
Ale trochu mi to pripomina Mlhy Avalonu... mozna nejaky film s artusovskou/rytirskou tematikou...

Milan Pavlíček řekl(a)...

Tenhle H--ův kousek pravděpodobně nikdy nezapomenu, protože jsem se mu na rozdíl od tebe v minulosti oddával hojně, takže jsem pochopitelně okamžitě poznal, odkud pochází (a dokonce si vybavil i scénu, kterou provází); a tedy mi prostě nemohl připomínat nic jiného, leda snad motivy dalších H--ových soundtracků (kterým se ovšem podobá znatelně).

Ovšem včera jsem zdárně zaměnil Harry in Winter s Kissing in the Rain a nedokázal identifikovat Black Hawk Dawn ("Lisa Gerrard! Něco v Africa! Válka!" křičl jsem však) ani Love Actually. A všechno mi to něco strašně připomínalo, ale nikdy jsem nebyl s to se dobrat co.

Salla řekl(a)...

Ja se priznam, ze kdyz jsem to predevcirem naslepo slysela, vybavilo se mi u toho Empire of Sun a scena v tabore, kde ve spomalenem zaberu preleta letadlo kolem Balea...