6. 10. 2008

Hustocon 2008

Výtah z propozic:

Organizace: chaotická
Doprava: po vlastní ose
Ubytování: vlakové nádraží, autobusové nádraží, hřbitov. Lavička pro jednoho - příplatek 10 Kč, lavička pro dva - příplatek 15 Kč, střecha - příplatek 20 Kč.

Soutěže, cosplay, párty s hudbou...

Nástin z programu:
10:00 - 11:00 Bílý burčák
11:00 - 12:00 Červený burčák
12:00 - 13:00 Přestávka na oběd
13:00 - 14:00 Medovina
14:00 - 15:00 Libovolná konzumace burčáku
...
20:00 - 22:00 Diskotéka s dechovkou



Člověk se ani nenaděje a jen co sundá z ruky pásku s nápisem Istrocon, už mu u pokladen lepí na ruku pásku s nápisem Hustocon. Třetí ročník se započal chaticky, kdy jsme se nemohli dohodnout na styčném bodu telefonujíce si z 10 metrové vzdálenosti. Hustocon je jediný con, kde se popíjení s přáteli nemaskuje za přednes faktů z fiktivních světů, ale je hned hlavním programem. Proto tuto nezáživnou činnost ošidím jen konstatováním, že letos měl červený burčák mizernou úroveň (a ten zlitý stůl má na svědomí Goof).
V přestávce, kdy jsme měnili přednáškové místnosti (zde jedinečně pojmenovány jako Mázhousy), jsme byli svědky pokusu o vraždu důchodkyně dvěma naštvanými poníky. Úroveň interaktivity prostředí nevzrostla (mapa byla opět statická a naváděcí signál nefungoval), ale player vs player režim upgradoval, neboť kromě klasických zbraní bylo možné zahlédnout i stylizované světelné meče (a jeden velmi speciální čtyřbarevný). Jak jsem se později dověděla (viz závěrečné dobrodružství), dalo se přesvědčit místní policisty ke Capture the Flag módu.
V soutěži, kterážto se skládala z návštěvy 17 přednášek a splnění testu inteligence (= nalezení informačního centra), jsme vyhráli placku, o kterouž se budeme jistě dělit.
Jen pro statistiku byla večerní návštěvnost následující - Ondřej (2 x), Mirka (2 x), Viktor (1 x), Lucie (1/2 x), Veronika (1/2 x), Čenda (0 x). Goofovo příbuzenstvo nezapočítáváme, neb to je zvětšiny součástí místního NPC inventáře.

Před devátou hodinou večerní jsme se v klidu rozešli (pouze Will na protest hodil vlaku pod kola svůj stylus, nezastavil ho však). V Šakvicích jsem byla zanechána potmě svému osudu a pravděpodobně bych si pronudila cestu domů, kdyby na zastávce moje petka medokvasu nepadla do oka podivným individuím, kteří po prohrané Capture the Flag (moc jsem nepochopila, cože to koupili, jakže to bylo kradené a kdeže se vzala ta vlajka) měli sucho v ústech (skupinka čítala dva pány a slečnu, která byla očividně nejvíc při smyslech). Když pochopili, že se medokvasu nevzdám, vytahli dvoulitrovku burčáku a jali se se mnou konverzovat. Cesta uběhla docela v klidu, i když se jeden z nich snažil průvodčího přesvědčit, že nemám platný lístek, a později se v šalině pokusil udělat kontrolu jízdenek (slečna nás opustila, takže jsem ho málem zabila já). Nakonec mě zatáhli ještě na chvíli do hospody (bohužel na výběr bylo jen pivo a žlutá limonáda - ze které mi byla polovina znárodněna) a jelikož půl litru medokvasu ve vlaku pravděpodobně vysublimovalo, bylo za mě (zřejmě) zaplaceno.
The (Happy) End

P.S. Alice Cooperová je chlap!!!

5 komentářů:

Sid řekl(a)...

Burčákomilcům třikrát zdar! :D Skvělé kvesty, jen co je pravda :) Taky jsem si kapku dopřála (a pak nám málem na bytě bouchla plastiková láhev červeného v ledničce. Chlad nezpomalil kvasný proces zas natolik. O.o )... MMCH - co znamená půlka Lucie? :D

Cece řekl(a)...

Samozřejmě, že Alice Cooper je chlap :-D

Anonymní řekl(a)...

Medokvas je sracka!

- ondrowan (odmietajuci sa kamkolvek registrovat)

Anonymní řekl(a)...

Byl to zatim nejnarocnejsi Hustocon co se tyce organizace i prednasek ze stran organizatoru, ale urcite jsme si uzili zabavu a pristi rok zopakujem, ale s tim, ze kazdy musi mit svoji placku :-)

G.

Anonymní řekl(a)...

Buduci rok uz ziadne rodinne oslavy a zdrzovacky, tak slubujem :)