2. 9. 2008

Banking in progress

Nakupování po internetu je pohodlné. Chození na poštu už méně, ale musí to být. A co s platbami? Podepisování papírků je nesmyslně drahé. A když za měsíc podepíšete papírků pět, je to napováženou. Takže jsem se rozhodla zavést si v Komerční bance internetové bankovnictví.
Všechno si oběháte, podepíšete cár papíru, dostanete eSeMeSku, strávíte pět minut stahováním certifikátu a pak se přihlásíte. V mém případě nepřihlásíte. Nepřihlásíte se v pátek, v sobotu, v neděli, v pondělí a dokonce ani v úterý. Nejste totiž zaregistrováni v systému a nikdo vám neřekl, jak se to dělá. Tak se vypravíte opět do banky potupně se zeptat, co to má znamenat. A v bance vám paní u pultu neporadí, ale navrhne vám, že s vámi opět podepíše papíry a dostanete certifikát nový. S díky odmítnete a doma zkusíte help linku. Proklikáte se dvaceti číselnými volbami (chcete-li umýt okna, stiskněte 8 ...) a pak vám příjemný mužský hlas oznámí, že vás v bance zapomněli aktivovat. Další hodinka čekání a konečně telefonát, že už je vše v pořádku.
Tak jsem se těšila, že konečně po tolika dnech zaplatím objednaný balík pro Felixe, ale opět jsem musela své nadšení zavřít na balkón. Denní limit je 1000 Kč. To je o pár stovek míň, než kolik tak nutně potřebuji poslat. Výborně. Takže zítra zase do banky a vyžebrat vyšší limit. Že jsem radši nedala tu dvacku, nepodepsala papírek a neměla klid už v pátek...

edit: ve středu v 8 ráno mě vzbudil mobil a v něm úřednice blábolící něco o tom, že všechny chyby byly napraveny a účet už mi jede (jako by mi to její kolega v úterý nesdělil). Po práci jsem se dostala do banky a ten den se už podruhé (tentokrát na živo) střetla s oním hlasem z telefonu. Najednou všechno šlo hned a rychle (špatné svědomí je sviňa). Takže dnes snad už platba odejde a králík bude mít co pár měsíců žrát.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Doporucuju poridit embosovanou kreditku (ono to ale myslim jde i u vetsiny normalnich) a platit pres Paypal :D

Salla řekl(a)...

Obavam se, ze obchudky, kde nakupuju, Paypal neznaji, a uz to nehodlam komplikova. Zitra snad naposled...:D

Anonymní řekl(a)...

Byrokracie je zlo...
A nevím, jak to dělají teď, ale když jsem posledně zvyšovala limit já, trvalo to 3 dny, než to prošlo přes systém (taky KB).

Cece řekl(a)...

Holt někdy se prostě nedaří ;-)
Mně už KB přes internet fakčí těch 5 let v pohodě. Pravda je, že jsem toho moc neobjednával, jen sem tam zaplatil nějalý con :-)